Aage V. Jensen naturfond

Naturfond, hvad er nu det for noget?
Aage V. Jensen naturfond, er startet af Aage Villiam Jensen. Han blev født den 17. november 1911 nær landsbyen Vokslev ved Nibe. De fleste kender ikke navnet, men nævnes Aage V. Jensens Fond, så kender de fleste natur elskere alligevel dette navn.  Aage V. Jensens Fond er en dansk fond, der blev stiftet i januar 1977. Men først efter hans død i 1986 begyndte fonden at virke.
Indtægterne af fondens formue doneres til en lang række velgørende formål især inden for naturbeskyttelse.

Naturens beskytter

Aage V. Jensens Fonde består af to danske og en international fond, der alle arbejder for naturens bevarelse og de vilde dyrs beskyttelse, som det nok så flot hedder sig. Fondenes mål er at hjælpe med til at bevare, beskytte, udvikle og synliggøre naturværdierne. Fondene ønsker også at indsamle viden om naturen og formidle denne viden bredt, både til børn, unge og ældre. Den vigtigste vision er at give alle mulighed for at opleve en rig natur – i dag og langt ud i fremtiden.

Et kæmpe dynasti

Fonden havde i 2019 et overskud efter skat på 268,3 millioner kroner og ejer i dag landområder for langt over 1 milliard kroner.  Penge tanken bag, rummer knap 2 milliarder kroner, så det er ikke så sært, at fonden hvert år donere penge til at masse gode formål.  Naturfond har investeret i værdipapirer og fast ejendom og det tjenes der åbenbart gode penge på. Men den hemmelighedsfulde fond, der har milliarder i ryggen fra sin moderfond i Liechtenstein og er en af Danmarks største private jordbesiddere.

Beskeden barndom

Aage boede de første år af sit liv i Vokslev hvor forældrene drev et husmandssted. Da Aage var otte år flyttede familien til Aalborg. Senere gik den unge Aage i lærer hos en tømrermester.

I løbet af 1960’erne blev Aage V Jensen en af Danmarks førende bygherrer ved opførelsen af blandt andet mange kontor- og boligejendomme samt Hotel Hvide Hus-kæden. Alle byggerier der var med til at gøre Aage styrtende rig. 

Efter byggematadorens død blev omkring halvdelen af hans pengetank placeret i fonden.

Ædelt formål

Aage V. Jensen Naturfond besidder i dag cirka 18.000 hektar værdifuld dansk natur fordelt på 31 naturområder og er dermed Danmarks største private jordbesidder. Fonden har som mission at bevare, beskytte, udvikle og synliggøre danske naturværdier gennem samarbejde om vigtige naturprojekter. Fonden.  Områderne Vejlerne, Lille Vildmose, Filsø, Æbleø og Gyldensteen er de største og nok mest kendte steder der ejes af fonden..

Han var eftersigende en tilbageholdende og beskeden mand, og indtil sin død gav han en lang række anonyme gaver. 

Aage Villiam Jensen døde 10. maj 1986 i sit hjem i Schweiz

LÆS MERE OM FONDEN HER »

Husk at LIKE min Facebook side, så du kan holde øje med mine ture
>> TROLDEBAKKEN PÅ FACEBOOK

Indlæg oprettet 61

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen