Få kørekort til naturen

Korekort til naturen, hvad er nu det for noget?

På samme måde som man går til fodbold og trænes, eller får lektioner i sit golfspil, så findes der også rigtig spændende og informative kurser til os friluftsmennesker.

Mange ender op med at bruge rigtig mange penge på det helt forkerte udstyr. Nogle er dårlige forberedt eller har det forkerte udstyr og får en rigtig dårlige oplevelse og derned helt dropper friluftslivet.

Jeg hører ofte folk sige, jamen de kurser er dyre…. de samme mennesker bruger så 10.000 kroner på alt muligt udstyr, men vil ikke bruge 1.000 – 1.500 kroner på at lære at bruge det rigtigt?

Vælg de(t) rigtige kursus til dig

Der findes rigtig mange forskellige kurser og det kan være lidt uoverskueligt. Jeg er selv en af de typer der normalt kaster mig over en bog som det første. Men jeg tror simpelthen ikke på, at man kan læse sig til at blive god til at finde vej med kort og kompas. Man får heller ikke den store succes med at sove i et shelter, ved at læse om det i en bog, det kræver at man er ude i naturen og det gerne med person der ved hvad vedkommende taler. om.

Der er nogle helt grundlæggende kurser man bør starte ud med:

  • Kursus i vandring
  • Kursus i basis friluftsliv
  • Lær af bruge kort og kompas

Fælles for de kurser er, at man starter helt fra 0 og lærer alt det besale fra bunden af. Det kan blive fatalt at farevildt i fjeldene hvis du ikke kan finde vej. Du kan ædelægge dig ryg med den forkerte rygsæk, du kan smadre dine fødder med forkerte sko osv. osv.

Altså, vi starter helt forfra og ender op med at få et kørekort der lærer os det grundlæggende rigtigt for at begå os i naturen.

Jeg er meget begejstret for Outsite, det gratis magasin der dukker op i vores indbakke ind i mellem. Christian Milbo der er chefredaktør på dette magasin, har også en række forskellige kurser. De er opdelt i niveauer, altså har du stor erfaring i at gå med kort og kompas, så kan du springe til niveau 2. Er du helt grøn, så start med niveau 1. 

>> Læs mere om de forskellige kurser her

 

Husk at LIKE min Facebook side, så du kan holde øje med mine ture
>> TROLDEBAKKEN PÅ FACEBOOK

Indlæg oprettet 61

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen