Fri teltning

Friteltning i Danmark, desværre eller måske heldigvis gælder allemandsretten ikke i Danmark. Det betyder vi ikke bare må slå vores telt op som det passer os. På den ene side er jeg faktisk glad for det ikke gælder, men på den anden side kunne det også være fedt, bare at kunne slå sig ned som det passede en.

Jeg er lidt splittet…..

Og hvad betyder allemandsretten egentlig?  Det betyder kort fortalt, muligheden for at færdes og overnatte næsten overalt i naturen

I Sverige gælder allemandsretten, så her er mulighederne meget større.

Men i Danmark har vi faktisk rigtig gode muligheder for at sove i naturen og væk fra campingpladserne. Faktisk er der hele 275 steder i de danske statsskove hvor vi må slå vores telt op for en enkelt nat, så selv om allemandsretten ikke gælder, så er mulighederne temmelig store især i det jyske. De fleste friteltningsområder findes ved den vestkysten og i Midtjylland. Nord for København er der også ret mange muligheder, mens vi her på Fyn må se lidt længere efter fri teltning.

>> Listen over statsskovene findes her

Kuperet terræn i Grejsdalen

Reglerne vi skal indrette os under

Når vi benytter os af fri teltning, er der naturligvis en lang række regler vi skal overholde. Den nemmeste regel at huske er 1-2-3 reglen.

Altså:

  • 1 overnatning
  • 2 telte
  • 3 personers max

Ud over det er der regler for synlighed af teltene, ingen åben ild, andet på fastsatte steder. Ingen larm fra kæmpe højttalere og naturligvis skal man rydde op efter sig selv. Ligeledes er det ikke tilladt at fælde træerne og skal der laves bål, skal dette samles op fra jorden.

Husk altid at læse lokal reglerne det sted du vælger at slå dig ned.

 

Husk at LIKE min Facebook side, så du kan holde øje med mine ture

Indlæg oprettet 61

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen