Kløverstierne

Kløverstierne er etableret over det meste af landet.
Stierne er blevet til i et samarbejde mellem Friluftsrådet, Danmarks Idræts-forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger samt Danmarks Firmaidrætsforbund. Nordea-fonden og Udlodningsmidlerne til friluftslivet har finansieret projektet med 6,5 mio. kr.

Kløverstierne

Der er typisk 4 forskellige kløverstier med hver sin farve og hvor sin længde. De 4 ruter er symbolleret i hver sin farve i et 4 kløver.

Kløverstierne starter altid det samme sted, se billedet:

Kløverstierne

Hver sti, sin egen unikke rute og oplevelse

Dette er Kløverstierne fra Bogense på Fyn, som man kan se er det 4 forskellige teamer og længder:

Lindøbyen, Grøn rute 2,4 km
Bakken, noret og fjorden. Blå rute 5,4 km
De gamle landsbysamfund. Rød rute 7,3 km
Kulturlandskabet, Sort rute 11,2 km

Længderne er altid forskellige, så der findes altid en tur, der passer til alles fysiske formåen.
Jeg har næsten altid gået flere af ruterne samme dag. Nogle gange har jeg lavet min egen rute, inspireret af Kløverstierne i området. Denne dag i Bogense gik jeg Grøn, Blå og Rød, det blev til omkring 15 kilometer.

Man behøver ikke starte ved udgangspunktet, men han sagtens bare droppe ind på en sti når man ser et skilt. Det er sjældent der er det store overlap mellem stierne, de er fantastisk godt designet.

Kløverstierne

Manglende vedligehold

Jeg er helt ked af at skrive det, for jeg er i den grad “fan” af Kløverstierne og har stod set gået dem alle på Fyn.

Men, efter stierne er etableret, er det kommunen der overtager vedligehold af stierne. Desværre har jeg mødt mange af disse stier der var misvedligeholdt. Det kan være manglende skilte, ødelagte skilte eller ruter der pludselig ikke er muligt at gå. Det er virkelig synd, de gange jeg har oplevet det, har jeg kontaktet kommunen og oplyst op problemet. I alle tilfælde har de været utrolig taknemmelige for info. Det kan jo heller ikke gå ruterne igennem en gang om måneden for at sikre skiltning er ok. Så oplever i problemer, orienter den der kan gøre noget ved det (det gælder alle ruter).

I “gamle dage” kunne man hente ruten ned på sin telefon og via Endomondo blive navigeret. I dag kan du hente ruten ned og via Viewranger / Outdooractive blive navigeret rundt. Det fungere rigtig fint.
Jeg har altid ruten nede på min telefon, jeg har så mange gange oplevet manglende skiltning på mine ture, så ruten er altid klar i tilfælde af tvivl.

>> Læs om Friluftsrådet

>> Læs om Kløverstierne

Indlæg oprettet 61

3 tanker om “Kløverstierne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen