Fra Munkebo bakke går turen nu over i mod det kæmpe store industri område, tidligere kendt som Lindø værftet- I 1956 tog A.P. Møller en vovet beslutning og anlagde et nyt værft på en bar mark ved Lindø på Fyn. Værftet blev indviet i 1959 som en ny moderniseret udgave af Odense Staalskibsværft, der lå inde i Odense. Mærsk besluttede i august 2009, at stoppe alt nybygning på Lindø i 2012.
Området blev fra 1. januar 2014 blev solgt til Odense Havn og består af et indhegnet industriområde på mere end 1 mio. m². I dag bliver der primært produceret vindmølle dele på det gamle værft.
Odense Havn og Lindøværftet lever nu kun i historiebøgerne, men de gamle kajanlæg, bassiner, kraner, haller og meget andet lever i bedste velgående – nu under det fælles og internationalt klingende navn Lindø Port of Odense A/S.
Navnet blev ”opfundet”, da Odense Havn og Lindø Industripark fusionerede i 2017.
Efter købet af industriparken ejer havnen 6,4 millioner kvadratmeter industri- og havneområde fordelt mellem City-terminalen i Odense og arealerne i Munkebo, og havnen er dermed landets 3. største.
Når man står og beundre den kæmpe store kran på værftet, er det sindssygt at tænkte på, at orkanen der ramte Danmark 3. december 1999, kunne vælte værftets 3500 ton tunge og 114 meter høje portalkran med et vindstød på 56 meter i sekundet. Jeg kan tydeligt huske morgenen 4. december hvor vi var forbi og se den ødelagte kran, det er vandvittige kræfter der er på spil.