Smukke viby å

Viby Ådal

Viby Ådal var målet for dagens tur. Termometret stod på minus 5 grader, vinden blæste 8-9 m/s, så windchill faktoren var nede på minus 12-14 grader, så det var på godt dansk, piv hamrende koldt!
>> Læs om vandrebeklædning

Men ud skulle jeg, så jeg kørte til vestfynske Nr. Aaby.
Dagens tur skulle gå langs Viby å og i den skønne Viby Ådal. Udgangspunktet var et punkt tæt på nedenstående adresse, hvor jeg også parkerede på en villavej.

Nr. Aaby, byen der kom på landkortet med sine fantastiske Romkugler. Men byen har så meget andet at byde på, bla. hele 4 efterskoler og en skøn natur her i blandt bla. Viby Ådal

Viby å
Viby å

Viby Ådal, eller Viby å, løber fra Nørre Aaby og ud til Gamborg Fjord. Her er der etableret en fantastisk vandrerute, der løbet langs det snoede vandløb og ud til Gamborg Nors. Jeg er sikker på en sommerdag er det fantastisk smukt, I dag var alt bare hvidt.

Viby ådal

Viby ådal
Viby ådal

Men en ting er at sidde foran sin PC og plotte ruten ind på fine sommerlige stier, noget andet er at gå turen i 20-30 cm sne. Det var nu ok at gå i, men man skulle lige holde øje hvor man satte fødderne, så man ikke risikerede at vrikke om.

Selv om det var koldt, så varmede et godt grin af lågen midt i det hele nu alligevel 🙂  
Ruten er meget nem at følge, der er faktisk kun en vej at gå

Smukke viby å
Køer ved viby å
Et hvil ved viby å
Frisk vand ved viby å

Turen gik videre ud til Rosnæs strand, der er ejet af Rosnæs camping. Jeg havde håbet at kunne gå langs stranden, men det var nærmest umuligt, så jeg måtte på tværs af et par marker hvor sneen lå pænt dybt.
Endelig kom jeg op på en asfalt vej og kunne fortsætte mod Sophienlyst Slot.

Rosnæs strand
Rosnæs strand

Sophienlyst Slot

Turen gik videre ud til Rosnæs strand, der er ejet af Rosnæs camping. Jeg havde håbet at kunne gå langs stranden, men det var nærmest umuligt, så jeg måtte på tværs af et par marker hvor sneen lå pænt dybt.
Endelig kom jeg op på en asfalt vej og kunne fortsætte mod Sophienlyst Slot.
Lige dér hvor Gamborg Fjord og Fønsvang Sø næsten mødes, der ligger Sophienlyst Slot. Et sindssygt flot slot ombygget til luksus ferieparadis. Så mangler i et sted til et bryllup, er det måske stedet.

Sophienlyst Slot
Sophienlyst Slot

Planen var at holde en lille pause, men det medbragte vand var frossen og mine energibars var sten hårde og uspiselige. Vinden var også temmelig voldsom ude ved vandet, så jeg besluttede at gå videre, selv om et kort hvil kunne have været skønt.

Vejen videre var på asfalt, jeg hader at gå på asfalt, men i dag var det faktisk rart i forhold til de 20-30 cm sne der ellers havde været.

Hist, hvor vejen slår en bugt

Fynsk idyl med stråtag, mere hyggeligt bliver det bare ikke

Fynsk idyl

Udby

En meget lille hyggelig flække med 400 indbyggere, egen kirke og delt af Gl. Assensvej. Denne vej skulle jeg følge et stykke, inden en ny sti følger tilbage mod Nr. Aaby. 

Udby kirke
Udby, hyggeligt hus

Stien, der nærmest er en lille markvej følger mig de sidste par kilometer tilbage. Vejen er meget ujævn og der har ikke gået mennesker før mig i den nye sne, så de sidste 2 kilometer tilbage er i 20 cm sne og ved vinden lige i snotten. Det var sindssygt koldt og jeg pis frøs hele vejen. Derfor fik jeg heller ikke taget nogle billeder det sidste stykke.

Så selv om turen kun er 14 km, var jeg helt smadret da jeg kom hjem. Jeg ser frem til vejret bliver bedre, så skal jeg helt sikkert gå denne tur igen. 

Husk at LIKE min Facebook side, så du kan holde øje med mine ture
>> TROLDEBAKKEN PÅ FACEBOOK

Ruten ligger på Outdooractive og kan hendes via nedenstående link.


Outdooractive

Indlæg oprettet 61

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen